Beach 2014 ?? - Emteam

Sa någon ätardag? ;) 

Precis beställt - Moa

Ahapp, då var man genast mycket fattigare (igen). Har beställt hem ett par av de nyaste Nike Free Run, och även en julklapp till min broder. Gjorde en rejäl chansning i storleken då 38 var för stora i butik, så beställde ett par i 37 fast att 37,5 satt precis. Men aja, började klicka hem de vit/rosa, så om jag inte kan ha dem får mamma ta dem och jag beställa nya. Så bara hoppas på att jag kan ha dem, och längar såå mycket tills att jag ska klicka hem det färgstarka paret efter jul också!
 
 
Dessa är det jag klickat hem än så länge, tänkte att jag kan ha mina militärmyxor till denna färg också så därav fick det bli ett par mildare istället för 2 färgglada.

Dressyrgruppen - Moa

Igår red jag för första gången i den nya gruppen. Red för Monica då Lotta som egentligen har gruppen är utomlands, och hade även Carl. Ska inte klaga på att det inte gick bra, men han har varit bättre så att säga. Jobaade mycket på serpentinbågar och göra halva bakdelsvändningar i bågarna. Någon som egentligen inte är Carls starkaste sida dåra, men jag gjorde inte saken bättre av att låsa mig i handen när han ville gå på frammåt för att slippa. Så därav låste jag honom och förstörde lite, dock släppte det efter ett tag och han blev så mycket bättre. Är somsagt inte helnöjd, men rolig lektion och kul att få rida honom. Monica tyckte att det såg jättebra ut och påstod att han kände igen när det var jag som satt på hans rygg, så det var äl positivt.
 
Ingen aning om varför alla bilder hamnar på sidan, sorryyy
 
 
 

Hektisk vecka - Ellen

Hela förra och den här veckan har varit hemsk, bara massa stress, så denna vecka bröt jag ihop av allt. Men under dessa två veckor har jag också lyckats med; att faila på tyska provet, tagit en silver medalj i Ponnycupen dressyr, gå på öppet hus på Fredrika, 2 nästan hemska dagar på gymnasiemässan, se Catching Fire och bryta ihop framför min mattelärare och två NO lärare av all stress. Men nu så ska jag försöka slappna av, jag har insett att det är okej att misslyckas. Så har även varit borta från gymmet i tisdags och igår. Men nästa vecka då jävlar blir det bättre! 
 



Dålig fokus på bloggen, igen - Moa

Har inte haft en tanke på att uppdatera egentligen, förutom filmen jag laddade upp tidigare idag d.v.s. 
 
Fredag:
I fredags red jag iallafall min sista gång i den gruppen, lite sorgligt men väldigt skönt att ha fredagarana fria. Konstigt nog fik jag rida Morris, en av hästarna från Grällsta. Riktigt rolig prick det där, en väldigt positiv häst faktiskt. Var kul att få testa honom "på riktigt" då jag endat ridit in honom från hagen på Grällsta. Men som sagt, lyckad sista gång och Jackie tyckte tydligen att vi skulle bli ett nytt dressyrpar, haha.
 
Måndag:
Som ni ser i filmen i filmen red jag Carl, och vilken fantastisk häst det är. Han gick kanonbra enda fram tills den första rundan i filmen, helt plötsligt blev han apstark och ville inte alls som jag ville. Man kan väl säga att han ville sköta allt själv och hoppa i sitt höga favorittempo. Blev väl i stort sätt, gör om gör rätt. Det enda som vart bra i första rundan var sista hindret. Och efter det var han en pärla igen, hoppade jättebra och kunde vänta fram tills att jag tröck av honom. Bytte även galopp flertal gånger. Första gången han hoppade 5 o halvan, vilket han skötte jättebra. Slutade på 115cm och en skitkul lektion, fina hästen!
 
Onsdag:
Körde ensam eftersom NIlsson är och kollar på gymnasium. Började med 10 minuters uppvärmning på löpbandet i 6ans uppförsbacke, följt av fokus på rumpa och ben. Till en böran körde jag i crossfitrummet och var själv där så det var superskönt, sedan gick jag ut i gymmet och körde ca 3 maskiner. Efter det stretchade jag ut rumpan lite och sedan körde jag 3 magövningar. Solade 10 minuter och åkte hem. 
 
Det var ungefär så min dagar har sett ut, imorgon ska jag rida första lektionen i dressyrgruppen också. Spännande.
 
 

Hoppning 25/11 Catch High - Moa


Dino hopplektion - Ellen


Ponnycupen Enskede - Ellen

Silvermedalj med Krut på Enskede igår, 68.93% filmen stoppas tyvärr efter travökningen men efter det var det en perfekt uppridning och hälsning med 8 poäng! :)


New in - Moa

Har köpt en hel del nytt på senaste tiden, dock har jag inte våsat något av det. Men har köpt ca 9 trosor, jeans, baströjor, ridbyxor, jacka och "finare" tröjor. Och eftersom jag inte visat något av detta alls så slänger jag upp 4 bilder på några plagg jag köpt på rean när jag bara svängt förbi handen på lunchen, grymma priser!
 
 
1. Linne med smala band och smal rygg, H&M 75:-
2. Nyinkommet linne med smala band och djup rygg, BikBok 107:-
3. Vanlig grå tubkjol, H&M 30:-
4. Vinröd kortare "blus/skjorta", BikBok 79:-

Dagen - Moa

Lite halvtaskig koncentration idag (igen). Värmde upp med 10 minuters powerwalk på löpbandet, sedan körde vi rygg, armar och lite lite bröst. Somsagt var vi lite ofokuserade, så hann inte köra speciellt många övningar tyvärr. Ska bli bättre fokus nästa vecka, det är jag säker på!
 
 En mycket vacker bild på Daniel och mig på en av lektionerna.

Onsdag - Moa

Efter skolan drog jag i mig lite kvarg, och sedan gav jag mig till gymmet. Bytte o och körde ca 45 minuter på crosstraniern som uppvärming. Efter det körde jag och Nilsson en hel del magövningar, dock med lite för mycket ofokus emellanåt. Men när vi pinat igenom oss allt åkte Nilsson hem och jag gick och solade 20 minuter, skönt med en powernap på det. Vä hemma åt jag 2 laxmackor med aioli, mandariner och en avokado. Inte västa jättemiddagen, men yoloo.
 
 
 
 
 
 
 

2 av dagens övningar - Moa

Lite dumt att vi körde squat's i slutet på passet då jag inte orkade köra mer än 25kg 10x3. Menmen, så är det ibland. Förövrigt körde vi på jäkligt bra så det var gött. Hoppas iallafall på en redig träningsvärk imorgon, skulle sitta finfint!


Marco + Dino - ellen

Red fram Marco igår till Lovisas teorilektion, och det var som att sitta på en elefant haha! Vinglig och stor men riktigt trevlig. Red mest övergångar helt enkelt, gå, stanna, gå, stanna. Valde att bara rida fram i trav och galopp på långsidorna så jag skulle ha balans på kortsidorna och sedan efter ett tag så gick det att galoppera på en volt. Red inte så länge och hårt utan han reds bara fram.
 

Sen var det Dino på den vanliga lektionen, och har skrivit under videon lite kortfattat men han kändes inte bra alls. Var hela tiden irriterad på något och ville bara sparka och drog ifrån mig, i filmen ser det inte ut att gå fort, men när jag ridit fram honom i supersamlad galopp för att sedan efter första skrittpausen dra iväg i banhoppningstempo om inte högre utan anledning kändes konstigt. Nåt stämde inte och det kändes inte bra, vet inte vad jag gör för fel men ingenting händer i utvecklingen!
 



Pussas med Fritz - Moa

För någon månad sedan lärde jag min son puss, är han inte fantastiskt söt!


Stjärnorna - Moa

Ännu några dagar utan uppdatering från min del, så ska försöka ändra på det och komma ihåg att uppdatera dagligen. Istället får ni kortfattat om dagarna.
 
Torsdag:
Körde massa biceps, triceps och axlar, skitbra pass och massa träningsvärk. Jäkligt skönt faktiskt. Just eftersom mina armar är och ser så extremt klena ut måste dem få växa en HEL del!
 
Fredag: 
Fick rida min son, Frittemannen. Är nerkärad i den hästen alltså, dock red jag som ett as och var alldeles för otydlig med vad jag ville. Med andra ord, världelös och okoncentrerad pilot, men sjysst pojk. Förövrigt en väldigt tråkig lektion som jag verkligen inte anser vara en "hopplektion", tyvärr.
 
 
 
Söndag:
Klev upp tidigt eftersom jag började jobbet 7. Jobbade på tills jag skulle gå för att hoppa fram Fritte till klubbhoppningen. Riktigt fin på framhoppningen, och han var även är pärla inne på banan. Dock var jag lite för på och kunde mjuknat mer i handen inne på banan. Rena galoppombyten både över hinder och på marken, star ponny detdär. Nej men jag kan inte påstå att det var våran bästa runda, men eftersom jag inte hoppat bana på honom sedan innan sommarn så känns det bra. Tyvärr peta vi allra sista hindret i omhoppningen, så dära sumpade jag våran placering. Skitpiss! 
 
Senare efter jobbet åkte jag, Lovisa, Ellen och Janina upp till handen för att göra lite små inköp. Fränt att gå runt svettiga med ridkläder i ett centrum, haha. Iallafall så bjöd Lovis oss på Espresso House chai latte, och den var såå god. Efter det skjutsade vi hem Nilsson, sedan skjutsade hon hem mig. Men inte bara det, innan hon lämnade av mig fick jag en liten present av henne, fick hennes blå/gula rosett som hon vunnit, hon sa att hon tyckte jag var mer värd den. Och det var så himla gulligt, så Fritte och jag fick en rosett trots allt!
 
 
 
Måndag:
Började med att jag red Fritte till Lovisa, i början var han pain in the ass. Ville inte precis som jag ville och tyckte jag va jättejobbig när jag tröck fram honom o.s.v. Men efter ca 10 minuters arbete med bland annat flyttande släppte han. Han blev väldigft mjuk och var med på att samarbeta, trampade på bra och lyfte upp svansen. Galoppen har väl egentligen aldrig varit världens finaste, men efter ett tag kopplade han av mer och accepterade vart jag ville ha honom. När jag ridit klart honom pratade jag med Lotta och några som kollade en stund, fick höra att han såg jättefin ut i gångarterna och det var jättekul faktiskt. Iallafall, klockan 8 började min lektion och den tillbringades på Carl. Och OJ vad fin han var idag. Kunde rida i en jättelugn och samlad galopp både mellan och fram till alla hinder, lite stora språng då och då men vad gör det? Han var megaduktig och har verkligen utvecklats sedan han kom. Tror jag vågat rida ihop honom mycket mer nu också, sitetr tillbaka och rider honom där jag vill ha honom. Verkligen supernöjd med båda killarna idag, enligt mig 2 ögonstenar! Pratade även med Lotta och hon sa att jag skulle rida Carl 1 gång till för att kolla hur han numera fungerar att rida på mot hinder, sedan skulle jag börja hoppa Fritte på måndagarna igen. Hoppas faktiskt på det då det är mitt sista ponnyår, så vore förjäkla kul. Även fast båda dessa killar är bäst. (Tyävrr filmade ej min padre igår.)
 
Tisdag:
Eftersom Tisdagen bara börjat är det ju såklart svårt att utvärdera hur själva passet gick, men tanken är 30/40 minuters uppvärmning och sedan ett dödande benpass. Kommer köra mycket samma övningar och ev några nya, te.x enbenssquat. Det är alltså dagens fokus, ni får en bild på min kropp i profil från imorse och ev bilder från gymmet ikväll.
 
 Har en film från ett språng i fredags och en film från klupphoppningen i söndags. Så är det så att ni vill se så får ni säga till så slänger jag upp dem.