Shopping, shopping, shopping - ellen

Förra veckan klickade jag hem två kjolar från H&M och sen i måndags var jag och Moa i Farsta och kikade lite, fick med mig en stickad mysig tröja från H&M och en blus från Vera Moda. Sen på vägen hem så stannade vi på Lyckås då Moa skulle köpa en martingal till Carl för den han har nu går nästan inte att använda då spännena är rostiga osv. Så samtidigt passade jag på att köpa ett par ridstrumpor. Kan även säga att allt jag har shoppat den senaste veckan har varit på rea!
 
H&M 150:-
H&M 150:-
H&M 75:-
Vero Moda 105:-
 
Fick ingen bild på ridstrumporna men dem kostade 30 kroner!

Fritz 332

Som ni säkert redan läst nedanför har Nilsson berättat om övningen osv, därför tänkte jag berätta utifrån mig. Fick hoppa Fritz igår vilket jag inte gjort sen innan sommarn och kan säga att jag verkligen kände mig hemma! Finns ingenting jag kan klaga på hos dendär ponnyn, man kan säga att han och hopplektionen gjorde min dag till 100%. Fick in en bra känsla och han visade hur kung han verkligen är, åh den ponnyn alltså. Skulle kunna skriva meter långa inlägg om lektionen och "min son", men för att ni ska orka läsa kortar jag av det lite. Hoppas iallafall att jag får tävla honom mitt sista ponnyår, skulle verkligen vara så himla kul! På fredag (skulle jag tro) får ni en film från gårdagens lyckade lektion, så håll utkik bara. 




Hopplektion Dino - ellen

Idag var det en riktigt rolig hopplektion! Det var en liten mini bana kan man säga, vi började hoppa på ett kryss i trav som sedan blev ett räcke i galopp. Efter det så gick vi vidare till 5 och en halvan där vi bara hade ett räcke som "avslut" efter det byggde vi upp det till en oxer och höjde gång för gång! Landade på runt meterstrecket efter det satte vi in de andra hindrerna som stog framme och bygge upp en bana. Höjden var nog allt från 85-1 meter, kul att prova hoppa lite höjd men jag insåg sen att jag hoppat med ett hål för långa läder. Menmen det gick bra iallafall måste lära mig följa med bättre med sitsen då Dino har lite mer hopp i sig än de flesta hästarna jag ridit. Men summa sumarum så var framridningen inge bra och de två första sprången var inte alls bra men sen när det blev lite högre och jag behövde trycket jag hade ridit fram gick det så mycket bättre! Sen när jag red mellan hindrerna hade jag inte 100% koll på honom jag fastnar gärna i handen och tar ibland för mycket vilket ni får höra i videon. Ska hitta mer knappar så kommer det gå ännu bättre, idag var Dino en riktig pärla och det var kul att det gick så bra för Moa också! Hon och Fritte är som gjorda för varandra och det bevisade dem idag. Hon har inte hoppat honom sen i början på sommaren och hoppar upp och hoppar honom idag som det var det enda hon gjort, det är otroligt bra! 
 



Hopplektion Dino - Ellen

En riktigt rolig hopplektion idag, det mesta flöt på, dock är min hand mellan hindrerna inte den bästa men jag jobbar på det!


Blåbärshoppning - ellen

Ikväll är det hopplektion på schemat är riktigt laddad eftersom det gick så bra i lördags när jag red så hoppas vi får in ungefär samma flyt. Och nu på lördag är det Blåbärshoppning och anmälde mig på Dino och Kingen/Dillon är extremt laddad på Dino har jag satt 70 cm som höjd och Dillon 80 cm, det var så länge sen jag red Dillon och när jag såg att han var ledig slog jag till! 
 
 

Makur fredag och Dino lördag - ellen

Makur:
I fredags så stog jag uppskriven på Makur, en storhäst på ridskolan som är rätt ung. Ridlektionen blev lite bakdelsvändningar och öka/minska volterna och gick helt okej endå, han var väldigt stel men det släppte mer och mer mot slutet. Mycket häst att rida för mig då jag är rätt liten endå men Lotta tyckte det såg bra ut mot slutet lite att han ångade på bara. Måste rida in mig lite mer på honom om jag ska fortsätta rida honom på fredagar.
 
 
 
Dino:
Idag red jag ut på Dino med Lovisa på sin unghäst Ron, han är bara 3 år och var till och med coolare än Dino den hästen kommer bli något bra! Det är en lovande häst för framtiden han gick till och med före mig och Dino i den läskiga tunneln, vi skrittade till Ormsta och travade en kort sväng på vägarna. Sen när vi var tillbaka på gården så fick jag igenom honom i ridhuset för att han hade stått på fredagen och lördagen. Lovisa kom in och hjälpte mig och la efter ett tag fram två galoppbommar med 24 meter emellan. Först fick jag rida på 8 språng, därefter 7, 9 och till sist på 8 igen. Var lättare på 8 och 7 galoppsprång men på 9 språng blev det svårare då Lovisa ville få jämnare språng men mot dem sista gångerna vi red över så blev det helt okej iallafall så det var skönt. Vart mer som en privatlektion och i mitten så hoppade Lovisa upp och visade lite vilket verkligen behövdes!
 
 

Åh Mosiii - ellen




Tisdag till Fredag - Moa

Tisdag: 
Efter skolan vart det lite löpning som uppvärming, sedan ett skönt och välbehövligt benpass. Var lite flummiga i början men sedan kom koncentrationen tillbaka och allt flöt på jättebra. En hejdundrande träningsvärk blev det i både rumpa och ben, skönt!
 
Onsdag:
Slutade väldigt tidigt i skolan så åkte hem till en vän i väntan på att Nilsson skulle sluta, väl på gymmet mötte vi Tessie också. Så istället för att hon körde ensam så körde vi tre tillsammans, blev ca 2,7km löpning följt av extremt jobbiga magövningar. Var väldigt välbehövligt då jag aldrig haft en sådan här träningsvärk i magen, känner mig typ sjuk just pga värken. 
 
Torsdag:
Startade med ca 20 minuters intervaller på bandet, efter det körde vi överkropp överlag. Fick bli både rygg, biceps och triceps. Testad oss på lite nya övningar, samt de vanliga mördarna. Som ett litet "avslut" körde vi övningen jag visade er för någon vecka sedan, den som hjälper till att motverka fettet där bh-bandet går runt. Asbra pass även fast jag va lite seg i kroppen i starten, men det är somsagt träningsvärken från dagarna innan. 
 
 Denna beskriver ganska precis hur jag känner mig just nu, tyvärr!
 
Fredag:
Idag när vi kom till stallet fick jag en väldigt glad överraskning, jag stod uppskriven på "min son", Fritz. Har inte ridit honom sen i somras så har saknat att sitta på honom en hel del då jag red honom minst 1 gång i veckan det senaste året. Iallafall så jobbade vi mycket på volterna, flytta och massa bakdelsvändningar. Som ni säkert redan vet är jag förälskad i den hästen, och idag visade han det mer än tydligt varför det är just han som är "min son", haha. Red för Lotta idag och hon tyckte att han var jättefin, vilket han också var enligt mig. Dock red jag väldigt dåligt i första galoppen då jag är van vid Calles galopp så det blev en sådan stor skillnad, rättade till det och red ordentligt i nästa galopp. Är så himla nöjd över den killen alltså, han gjorde lektionen till en superkul lektion. Min fina Fritz!
 
 ♥
 
 
 
 

Liten hyllning - Moa

Måste bara få skriva ut en sak här på bloggen som jag tycker är kul att få dela med mig av. Detta är alltså till Nilsson just eftersom det är henne jag driver bloggen med, men det finns många fler som har gjort min sommar till den bästa!
 
Såhär är det, Ellen och jag har sedan ganska många år tillbaka ridit i samma grupp. Men eftersom vi inte kände varandra jättebra har det inte blivit så att vi träffats eller något liknande utanför stallet. Så för ungefär ett år sedan när jag började rida ritz och Ellen började rida Dillon blev vi tightare, när vi sedan började tävla dem lokalt och hemma så började vi inse hur lika vi är. Våra tävlingsnerver, tjurskalliga och har samma humor. Det hela blev mer "aktuellt" och vi pratade massor. 
 
Sedan när sommarn kom och terminens ridning tog slut började mitt sommarjobb på Blåkulla. Hade superroliga dagar där, och därav började jag och Ellen prata ännu mer. Hon kom till oss under dagarna i stallet och hade det kanon, vi började tälta, träffas massor och sova med varandra en hel del. När mina jobbveckor gick mot sitt slut var det dax för mig att åka "tillbaka" till Sköna Gröna Grällsta. Helt ärligt, att behöva åka från så många roliga människor tog emot lite, just eftersom vi hade haft en otroligt kul start på sommarlovet. Hade det jättebra där borta, höll massa kontakt med Nilsson hemma och efter ca 3 veckor fick jag ett oväntat besök. Mina föräldrar kom upp för att luncha och shoppa, men det bästa var att både Ellen och Lovisa kom ur bilen. Kan ju inte säga annat än att jag blev så himla glad!
 
Väl hemma spenderade jag lovet ut med hästar, Lovis och Ellen. (för det mesta) Upplevde så mycket jag aldrig kommer glömma, skapade otroliga minnen. På hästryggen, "bilen", moppen, vakta Blåkulla och 1000 andra grejer.
 
Men det jag ville komma till är att jag är så otroligt glad att jag fått lära känna denna fantastiska människa. Det spekar ingen roll om man vaknar ledsen eller vad som, så fort man träffar Ellen blir man glad. All denna energi denna människa sprider omkring sig, all den glädje som hon för över till andra människor. Ellen är en typisk person somjag inte kan bli arg på, bara för att hon är hon liksom. Denna älskade humor och underbara ideer. Tillsammans håller vi på att förverkliga våra drömmar om bla träning, går på Avicii och ev ett äventyr i sommar. Är iallafall så otroligt tacksam att jag har träffat någon som är precis som mig, helt fantastiskt! Och dessutom, i mina ögon är du inte en liten 98a, du är lika gammal som tant Moa! ♥
 
 
 

Shopping - Ellen

Idag så har plånboken fått banta lite, beställde först två kjolar från H&M. En som är mer sommrig av sig och en som jag kommer kunna ha nu på hösten innan det blir för kallt. Sen innan gymmet åkte jag och Moa till Lager 157 i Port73 och där köpte jag lite spontant ett mysig tröja. Fina grejer som lyste upp min dag, var lite frustrerad på vissa i skolan men det löstes snabbt med shopping och en härlig Moiis!
 
 
Köpte den i beige 
 



Armar/överkropp - Ellen

Idag på gymmet var det armar och överkropp på schemat. Började med 20 minuter intervaller på löpbandet 1 min ge allt och gå/vila 1 minut, höll på så 20 min så det kändes lite i vaderna kan man säga haha.. Efter det började vi med armarna och körde även den övningen där man bränner fettet vid BH:n efter det vart biceps och triceps och även lite axlar! Vi hann med massa övningar vid samma maskin så tiden flöt på rätt snabbt vilket var skönt var bara på gymmet 1 timma och 15 minuter idag.
 
 Provade även ett par träningsbyxer från Gina som jag blev väldigt kär i, det blir första inköpet sen när jag har pengar!

Mage - ellen

Idag vart det mage på schemat. Jag kom dit innan Moa så medans ajg väntade på henne sprang jag 2km på löpbandet, när hon sedan kom mötte vi Tessie också så då körde vi 3 ca 7-8 övningar. Sedan avslutade vi med ännu lite löpning. En jobbig dag på gymmet och längtar efter träningsvärk imorn.
 



Leg day - ellen

Igår var det leg day och skit vad vi var sluta efteråt, vart först 15 min på löpbandet och efter det drygt 6 ben maskiner och 2 övningar med vikter. Kan säga att jag kände av det idag i vaderna, men då vet man att det händer nånting iallafall.
 

 
 

Hopplektion Dino - ellen

I måndags var det markarbete på schemat med 1 bom i varje hörn, gick skitdåligt kände mig som en nybörjare. Hittade inga knappar satt mest och åkte häst blir så frustrerad och arg samtidigt när det inte funkar vill bara sätta mig i ett hörn och gråta. Vill inte rida Dino ingenting funkar när det är bommar samtidigt, vill ha tillbaka Kingen igen där var det iallafall kul att hoppa oavsett om det gick bra eller dåligt. Men på Dino går det bara dåligt jämt blir aldrig kul att rida vissa delar och språng blir bra men ingen lektion blir sådär perfekt så man blir glad! Det är jättetråkigt då det gick jättebra för Moa och man så gärna vill vara glad med och åt henne men det förstörs när det går så dåligt för en själv. Men åter till lektionen gick inge bra jag är för långsam i mina hjälper så jag tror att det är där problemet har börjat och så blir det massa små problem av det. Skittrist men så är det!
 



Skogslotten helgen - ellen

I helgen var det som sagt Skogslotten, det är en utbytestävling där ett lag bestånde av 12 tjejer och killar från Skogslotten ett stall i Norrköping möter 12 tjejer och killar från Blåkulla. Då är det så att på våren åker vi från Blåkulla till Norrköping och på hösten kommer dem till oss och tävlar, på lördagen är det dressyr (LC:2) och på söndagen är det hoppning (LD). Jag har varit med 6 år och i helgen var det min sista tävling med Blåkulla laget, tråkigt men man får se det som en kul upplevelse, jag har liksom varit med sen jag var 9 år så det har ju gått ett tag sen dess. Från att ha startat Servus till liten storhäst och från att gå från oplacerad till en vinst på 6 år tycker jag är kul! Men aja nu tillbaks till helgens tävlingar!
 
Lördag:
I lördags var det dressyr och lite lekar för att få lite gemenskap då det har gått ett halvår sen vi såg det andra gänget sist! En frågesport och vårat lag hade 9/10 rätt och det blev två andra lag som kom på samma poäng men eftersom vi blev klara först så tycker jag att vårt lag vann. Men efter det så var det full fart med hästar som skulle ut och fixa hår och knoppa och ha sig. Framridningen var magisk gick verkligen super hade även CL med mig på framridningen och stöd hela dagen, ett jättetack om du läser det! Men på banan blev det några ryttarmissar men jag var supernöjd av våran prestation, det ledde absolut inte till en vinst men en 4:e plats och är fortfarande väldigt nöjd.
 


 


Söndag:
Hoppningen gick åt helvete rent ut sagt, vet inte varför men hoppningen har inte gått bra för mig den senaste tiden har hållet i sig ända sen i Mars iår. Med Kingen har det gått bra men det har mest varit för att han är kul att hoppa men sen när jag har fått byta till Dino har det inte alls gått bra. I helgen vart det ett stopp iallafall eller han var riktigt taskig och drog förbi ett helt vanligt räcke pga att han inte tyckte jag hade för stark innerskänkel. Skitpissigt menmen ingenting med bommar har gått bra med honom nu så får gilla läget.