Morran - ellen

Idag gick jag i skolan som vanligt och gjorde lite av ett omprov i SO:n som jag inte blev helt klar med. På ridlektionen idag fick jag rida Morris och till en början så var det inte alls kul, men sen efter lite mer än en halvtimma så släppte allt och han blev superfin verkligen! Fick mycket beröm av Lotta och från andra i gruppen. Moa hade rätt och jag börjar fastna lite för honom faktiskt, det enda minuset med honom är hans sadel, när jag väl kunde sitta ner i sadeln utan att skumpa så satt jag i stolsits. Men det är någon man får acceptera när man rider, Lotta brydde sig inte om det då hon vet hur hans sadel ser ut.
 



Kort dag - Ellen

Idag var det en kort dag i skolan slutade vid 2 så det var skönt tog första bussen hem och har gjort några magövningar vill ner till gymmet och köra kondition men "vågar inte" det. Jag sprang igår bara en kort stund knappt 5 minuter men i ett ganska friskt tempo och jag som glömt bort min onda fot blev snabbt påmind.. Förra året innan snön kom gick jag omkull med en ponny i Nynäshamn och fick hela vikten på vänsterfoten och hade ont flera veckor i den. Men foten fick vila från löpning och kom sen igång igen men nu verkar den ha sagt upp sig igen. Vi har en crosstrainer som jag kan köra på men den står inte framme då det målades om i gymmet. Har nyss käkat och sitter och väntar på att Leksands match mot Modo hockey ska börja. Har insett efter JVM hur mycket jag saknar hockeyn och har kikat lite på SHL nu innan OS i Sotji drar igång! 
 
 



Kingen - Ellen

Igår var det markarbete med volter och byte över bom. Fick rida Kingen och det var stundtals bra och stundtals mindre bra. Det är det att han blir för kaxig och drar och där måste jag hitta tillbaka mer på honom, förra året blev han så fin och tog minsta lilla förhållning men det gör han inte längre. Men det blir att kämpa vidare och hoppas hoppas att allting går som planerat! Men jag kände mig iallafall hemma på Kingen, ska försöka ladda upp film och i den kan man se när Moa red också. 
 


(Texten ser konstig ut för att jag skrivit inlägget i anteckningar och bara klistrat över på bloggen pga av att jag alltid lyckas radera blogginlägget.)
 

Veckan ut.. - Ellen

Har inte haft någon flow alls med bloggen har just nu skrivit ett inlägg som raderades. Just nu så hatar jag blogg.se men aja bara att göra om och göra rätt. Förra veckan bestod av ridning och prov för min del. Grym hopplektion med Nina och en mindre bra dressyrlektion på Chivas, fanns ingen kontakt mellan oss.
 


Ska ansöka till ett gymnasium senare under veckan också blir Fredrika Bremer i Handen och linje blir Sambetende. Har kollat på så många skolor som ligger för långt bort (enligt mig). Jag som gör ganska mycket efter skoltid vill inte "förlora" det på att sitta på försenade bussar och tåg så då blir Fredrika bättre eftersom det är mycket närmre hem.
 

Nu när Moa har varit sjuk så har jag gymmat hemma! Vi har ett litet gym hemma med kryssdrag, löpband, crosstrainer, hantlar osv.. Så jag har gymmat hemma under hela förra veckan och ska ner nu och köra ben + rumpa. Blir ju mer övningar för benen men kan några riktigt bra som får benen att skaka utan vikter.
 



Tråkigt - Moa

Tänkte bara smita in en snabbis och berätta varför jag inte har uppdaterat alls, varken om ridning eller träning. De flesta som känner mig vet säkert att jag inte skulle hoppa över träning för en gnutta halsont eller över huvud taget strunta i min ridning. Är ju för det första aldrig sjuk, men när jag väl är det rider jag iallafall, med feber som feberfri. Men, har ju inte måttt nå bra sen i söndags när vi jobbade och allt har bara gått nedför tyvärr. Var först hos läkaren men då hittade dem inget speciellt, sedan blev mitt tillstånd sämre och vi ringade tillbaka. Fick en tid på handens närsjukhus igår och gjorde ännu en koll, och det hela lutar mot körtelfeber. Med andra ord mår jag inte speciellt bra, till en början får jag inte anstränga mig på minst 1,5v, och efter det vill dom kolla igen och se över när jag får börja promenera och röra mig "normalt". För tillfället får jag ont överallt, blir illamående och snurrig när jag gått ca 10 minuter. Verkligen trist! Men då vet ni varför jag inte uppdaterar, finns liksom inte jättemycket att säga nu.

Blir så sur! - ellen

Blir så sur på videofyme som inte funkar för min del! Videon laddar jättelänge samtidigt som alla batterier på telefonen tar slut. Den kan inte vara låst för då dör internet och videon börjar laddas om från början igen. Skulle ju lagt ut en video förra veckan från ryggpasset men den är fortfarande inte uppladdat på grund av den här anledningen har helt enkelt inge tålamåd! 
 



Travar av - Moa


Sjukling - Moa

På grund av en del omständigheter har jag absolut inte haft någon ork till att blogga, kan väl säga att ag är inne i en sämre fas just nu, och + det har jag fått feber och världens halsont m.m. Skittrist! Så som ni säkert förstår får jag alltså inte träna på ett tag, utan ligger hemma nerbäddad i sängen med en b&j framför en film. Borde verkligen plugga massa men har ingen ork då febern tar kol på mig. 
 
Onsdag:
För en vecka sedan var det onsdag, och då körde jag och Nillson klart de rumpövningarna vi inte hann med på tisdagen. Efter det körde vi lite axlar innan mina kära vän åkte hem, då fortsatte jag körra massa axlar med Jessica, och sedan avslutade jag och Marcela med massa mage. Rejäl träningsvärk i både axlar och mage dagen efter!
 
Torsdag:
Precis som alla andra torsdagar var det dax för dressyrlektion, red Calle och det mesta flöt på bra. Dock hade jag värdelösa handskar som jag bara gled i så när jag skulle samla traven mer gled allt bara ut händerna, tyvärr. Sedan var det en anna orsak som gjorde att min kära Carl blev tokspringig, men det behöver jag inte skriva mer om här. Överlag var han jättefin och Lotta var väldigt nöjd. 
 
Måndag:
Fick (äntligen) hoppa min älskade son Fritz, har saknat att rida den fina filuren alltså. Må säga att han var fin på marken men lite halvjobbig i galoppen, vilket jag fått höra av ridlärarna att han varit på senaste. Men han släppte väldigt bra på slutet och fick till ett par riktigt bra språng. Låg bana osv, men fortfarande kul att rida just honom. Måste även säga att han blivit riktigt bra på att byta galopp nu, jämfört med innan. Tror det kan ha en del med att han är så lösgjord nu och tar mina hjälper bra mycket bättre, samma när det kommer till hinder så bjuder han på mer ärligt och lyssnar väldigt bra på när jag vill trycka av honom. Pärla!
 
 
 

Silver - ellen

Igår var det lagets sista Ponnycupmatch i dressyr och jag var uttagen en match som blev för jämn och vi vann med endast 1 poäng. Tur. Kingen och jag kunde skött oss bättre ostadigt i formen blir för feg under programmet och vågar inte rida fullt ut så jag satsade på vägarna istället och tog mycket poäng på det. Enskede ryttare var trevliga när man pratade om allting annat förutom gårdagens ritter fick en halvdryg kommentar av tjejen som red Dillon men har släppt det nu. Tog silver bara hundradelar från guldet, sen måste jag bara få tilllägga hur grymt duktig Klara på Frank var idag helt sjukt duktig på en av stallets absolut svåraste ponnys! Helt grymt dom kommer bli så jävla bra.
 
Lovis och Kingen får stå för bilden.

Dör söthetsdöden - ellen




Minishopping - ellen

Igår gick jag runt i centrum och kikade lite fick med mig en enkel topp. Blir jättefin till sommaren, eftersom den är så pass enkel kan man pigga upp det hela med assesoarer!
 
(Bullmage när definitivt borta innan den används!)



Äntligen Kingen - ellen

Igår så var det dressyrlektion och stog uppskriven på min älskade lilla Kingen och förväntade mig inte så mycket av lektionen eftersom jag inte dressyrat med honom på evigheter. Men oj vilken häst och vilken känsla jag har för honom vi klickar så jävla bra helt sjukt! I början av passet var han hemsk och accepterade inte att jag krävde något av honom fick en kommentar av ridläraren som var något i stil med "han tycker inte om att du är med i hans liv och rör om, du är nån som faktist kräver något av honom på länge" och det gjorde mig så glad. Kämpade oss igenom ett pass som främst bestod av att hålla en bra takt och shiit vilken ponny asså! Han gick helt stilla med huvudet i alla gångarter i höger varv, i vänster protesterade han lite i men släppte helt sen. Visade verkligen att jag hör hemma på den hästen igår och nu på söndag blir det premiär på dressyrbanan för oss. Såklart när man rider dem bästa passen så filmar ingen men tror jag fastnade lite på film när Moa blev filmad.
 
En halvdålig bild från ridskolans instagram ja ni borde känna igen Dillon på bilden.

Teo trav - Moa

 


Legday - Moa

Tisdagens övningar men som även gled ut lite in på onsdagen. En del övningar kan se lika ut, men det är för att vi kör smala och breda ben då. Hope you like the video!


Känner mig älskad.. - ellen