Ego - Moa

Tisdag:
Som varje tisdag innebar det.. legday! Mötte upp Nilsson och bockade av ett kalasbra benpass. Körde bara ca 1,5h idag, men blev ett effektivt och roligt pass iallafall. Följt av lite träningsvärk i både ben och rumpa. 
 
Onsdag:
Igår red jag Fritz för Lovisa, och oj så fin han var. Allt funkade super, förutom högergaloppen som vanligt. Men Lovisa tyckte att han var jättefin, och likaså jag. Lång, låg och väldigt avslappnad hela passet, plutteprinsen.
 
Torsdag:
Hade Fritz idag också, han var väldigt fin stundtals, men ibland frös han lite och tyckte att jag var jättejobbig när jag ställde så mycket krav så lågt tid, och 2 dagar i rad. Men måste säga att han faktisk tskötte sig väldigt bra, trots svåra övningar och en jobbig högergalopp. Annars duktig som nästan alltid.
 
Eftersom som jag red igår med blev det alltså ingen träning. Lite segt att missa den, men ett välbehövligt ridpass fick jag istället bocka av.
 
 
 

Ur fokus - Ellen

Länge sen jag skrev här men det är försent att ändra nu hade några prov förra veckan i skolan alla gick bra utom ett. Ridningen på måndagen gick super film finns på videofyme och här på bloggen. Dressyrlektionen förra torsdagen var på Morris gick super till en början sen blev han spänd som gjorde att jag spände mig så stumnade han totalt i högra delen av bettet som tur var travade vi av då och hann rida lite på åttvolt tills han släppte. Sen har träningen gått som den ska bra pass hela veckan dock vila idag och i måndags. 
 

I måndags var det markarbete på schemat och Kingen skötte sig mer än bra i vanliga fall brukar man få hålla lite i galoppen för att han drar på lite (vilket bara är positivt enligt mig) men han lyssnade verkligen och gick i det tempot jag ville så jag behövde knappt hålla i tyglarna. Men när vi bytte till vänster varv så gick det inte lika bra då blev han lång och vi kom fel gång på gång på bommarna på volten. Då stannade jag honom och började om sen gick det men det tog en stund. Sen byggde vi ihop allt till en liten bana och det innebar byte över bom på medellinjen, byte över bommen fick vi aldrig men jättebra rena byten ingen korsgalopp alls i bytena då var jag stolt! Men sen mot slutet tappade jag fokus helt och satt bara och garvade så fick sitta på en volt med två bommar hur länge som helst innan jag skärpte mig helt. 
 

Sen kan jag inte glömma att berätta om mina timmar fastklistrad framför OS och en besviken Nilsson i söndags fick se sina grabbar/framtida män utklassade av Canada.. Men en glad Nilsson på lördagen när Finland vann mot USA med 5:0!
 


 



Markarbete - Moa

Igår var det markarbete, och som de flesta redan vet har jag Fritz. Att jobba på en volt i galopp är då inte riktigt hans starka sida, jag vill ha honom runt och ställd i volten, men han vill snarare göra tvärt emot. Gå på i sitt egna tempo men skallen högt upp i skyn. Några få gånger gav han sig och vart avslappnad på volten, mn överlag var han ganska fin. Mycket kvar att jobba på gällande att han måste orka korta galoppen lite, men aja det kommer förhoppningsvis senare.Jobbade över utan stigbyglar hela lektionen, nyttigt och pyttelite träningsvärk i ljumskarna. 
 
 

helvete - Moa

Skrev precis ett jättelångt inlägg om veckan, men självklart stängdes det ner och allt försvann. Pissarg. Istället får ni en bild på Fritte från i torsdags innan dressyren. 
 
 

Hoppträning - Ellen


Fredagens - Moa


Hela långa veckan - Moa

Måndag:
Förra måndagen red jag Fritz, vi jobbade lite över bommar på en volt och sedan jobbade vi lite på att byta galopp på digonalen. Ville mest få honom avslappnad i övningen,vilket gick okej stundtals när han fick ligga i det tempot han ville. Tyvärr ät han för svag för att orka korta galoppen och framförallt för att orka hålla formen i inskningen. Förövrigt var han väldigt fin i galoppen och gick mest lång och låg. Finfint!
 
Tisdag:
Körde ett superbra ben/rump pass, massa bra övningar och både Nilssin och jag var så taggade. Må säga att jag blir mer och mer förtjust i att köra ben, lovely!
 
Onsdag:
Började lite lätt med att gå på löpbandet i några minuter, sedan körde jag ett långt (tyvärr) och tungt magpass följt av rumpa. Riktig träningsvärk i både underkropp och mage.
 
Torsdag:
Började dagen med att gå i skolan 8-10, åkte då hem och mös och åkte sedan till stallet. Stod till en början uppskriven på Chivas, men hon som skulle rida Fritz kom ej så då fick jag ta honom istället, vilket var behövligt för både honom och mig. Han var helt låst i högersidan och ville inte släppa efter förns de 10 sista minuterna av passet, så jäkla segt. Lite halvseg lektion och nyttigt att trimma Fritte!
 
Fredag:
Eftersom det vra alla hjärtans dag körde jag och Nilsson ett kort men jättebra biceps/triceps pass. AVslutade det och åkte hem och fixade mig för att sedan åka vidare till A och ha en myskväll. ♥ (Hade även en riktigt rolig skoldag, började morgonen med olika tävlingsgrenar och sedan var det tårtbakstävling. Observera att min grupp vann både stilbedömningen och godast smak, och vi gjorde tårtan på 5 minuter, snacka om kanon i köket! Käkade sedan upp tårtan och åkte hem vid 12, 2 matkuponger rikare.)
 
Måndag (igår):
Eftersom jag fyllde 18 igår (!!??!?!?!) så blev det ingen ridning för mig, kommer visa er bilder på lite av det jag fått senare, fått massa SUPERFINA presenter och på Lördag kommer släkten och firar mig så då blir det lite mer. Men somsagt, visar er senare! 
 
 
 

Markarbete - Ellen


Romme 2014 - ellen


Romme 2014 - ellen

Här är några blandade klipp från dagen.


Kingen - ellen

Igår var det markarbete på schemat relativt enkla övningar då Kingen var förvånansvärt lydig. Blev lite springig ibland men accepterade mig bra iallafall till skillnad från förra veckan. Vi gjorde halter efter en sockerbit och rullade över två bommar på ena volten i galopp mer blev det inte skönt med bara basic grejer som detta också. Överreagerade inte på spöt som han annars gör, hoppas han är lika fin nästa måndag som igår.
 



Seg måndag - ellen

Igår så var det jobb på schemat hjälpte Janina och Moa i stallet och sen hjälpte Lovis till också. Vi blev klara med allting som vi knappt brukar hinna med innan lunch på 3 timmar vilket är:
Fodra hästar med kraft (vissa hö)
Släppa ut hästar i flock + 8 handhästar
Mocka i alla tre stallen
Sopa i alla tre stallen
Torva 
På tre timmar är det helt sjukt bra så eftermiddagen blev jättelugn. 
Jag och Janina
Morris
 
 
Nu har jag slutat skolan precis och ska till Najaden och köra lite. Får se om det bara blir att förbränna det sista fettet på kaggen lutar åt de hållet iallafall.



New in - Ellen

Var i centrum i torsdags och kikade lite och fick även med mig tre saker hem.
 
En bikini överdel + underdel är inte lika ljus i verkligheten som på bild.
 
Ett par träningsbyxer.
Och sen en vinröd mjukisdressöverdel(?) som jag ej hittade bild på.

Dressyrlektion - Ellen


Där hade hon tur.. - Ellen

Haha skulle precis skicka ett sms till Moa om att hon måste uppdatera bloggen och precis innan jag skulle skicka missat såg jag att hon hade publicerat ett inlägg två minuter innan. Där hade hon tur minsann! 
 
En såndär asskev bild från PAS förra året med mig och Kingen, Moa och Frittemann och sen Bjersan på Pärlan.