"Carl" - Moa

Måste faktiskt säga att jag är riktigt nöjd idag. Var nog den bästa hopplektionen hittils på Carl, han lyssnade bra och blev inte sådär stark som han kan bli. Självklart är han fortfarande stark, men allt funkade så mycket bättre, gick att korta utan att han bara ville bryta av osv. Tyckte iallafall att han var riktigt duktig och vågade slappna av lite mer, vilket var skönt! Jobbade till en början på studs, sedan hoppade vi lite på diagonalen, oxer m.m. Byggde ihop allt till en liten bana och rättade till "småfel". Med andra ord rolig och nyttig lektion, askalas!
 
 
Fin fina killen!

Hopplektion Nobile9 - Ellen

Idag var det hoppning på schemat och fick hoppa Nobile idag igen pga att en i min ridgrupp ska tävla Dino på söndag i DIV 2.. 
Dålig ridning som vanligt från min sida så vart ingen jätterolig lektion för min del. Första delen av lektionen red vi på fyra bommar som sedan höjdes upp till studs, det funkade helt okej utan några större problem. Sen skulle vi hoppa en mindre bana på tre hinder, två oxrar och ett kryss. Jag valde frivilligt att hoppa lägre eftersom jag inte hade någon nytta av att hoppa högre på honom, dålig ridning mot oxen och pang på backen eller nej på bommarna landade jag som en död jävla fisk ursäkta ordvalet.
En riktig rolig avsittning för dem som kollade men inte lika kul för mig där var det mest pinsamt att åka av på hinder som inte äns var 60 cm, men så går det om man sitter och åker på en häst som inte har någon bjudning alls! Upp på hästen igen och red igenom banan red inte bra men vi kom runt sen var jag färdighoppad. Jag tycker inte att jag lär mig nånting av att sitta på honom sen tycker jag inte han ska hoppa så mycket mer då han är rätt gammal, men om jag står uppskriven på honom igen byter jag vill inte sitta på den hästen igen iallafall! Fick nästan som en automatisk dålig ridning inte kul alls igår hade jag världens självförtroende som snabbt försvann..
Filmen från "flygturen" finns i inlägget här under.

"Dykaren" Nobile9 - Ellen


Posten - Moa

Hämtade ett paket från posten idag, liiite spännande att pröva dem då det det är en ren chansning. Men ajaaa vi får väl se, berätter mer om dem senare! 




Innan träning - Moa




Bilder från klubbdressyren - Ellen

 



Klubbdressyr Dino - Ellen

Idag var det klubbdressyr på ridskolan och eftersom jag ska tävla Dino ett tag framöver så red jag honom idag. Hade nu i efterhand velat starta Dillon också men så blev det inte. Framridningen var helt magisk bra! Alla övergångar och halter satt perfekt. Inne på banan släppte det mesta men oj så nöjd jag är. Några små ryttarmissar men Dino gick där jag ville ha honom och är väldigt nöjd har bara ridit honom tre gånger innan när det bara har varit dressyr så är väldigt nöjd! Procenten räckte till en 4:e plats och är riktigt laddad till tävlingarna framöver det här kommer bli bra! 
 



Privatlektion Dino - Ellen

Igår red jag privatlektion för Lovisa och det gick från förjävlig till riktigt bra! Vi övade på avbrott från galopp till trav och avsaktningar från trav till skritt. I början kämpade vi mest på mot varandra och det fanns ingen kontakt mellan mig och Dino. Fick massa tips och Lovisa hoppade upp och visade hur jag skulle göra, efter det vart allting så mycket lättare och därefter avslutade vi.
 
 

Minishopping & dressyr - Moa

Igår efter skolan hämtade Nilsson och hennes mor upp mig i handen för att bege oss till Lyckås, väl där hittade vi så himla mycket snyggt, massa ridbyxor osv. Men eftersom jag är en fattig student som lyckas beställa massa på samma gång så fick det bli en John Whitaker jacka, gråa pikeur byxor och 3 par strumpor. Himla nöjd! Iallafall åkte jag och mor till port 73 och handlade lite och så köpte jag ett par nya höstskor, fick skjuts till satllet för dressyrlektion. 
 
Carl var så mycket bättre igår än vad han var veckan innan, samarbetade, drog inte alls på och blev inte så stark som han lätt kan bli. Jobbade mycket med skänkelvikningar i trappa, vanliga skänkelvinkingar och "små" skänkelvikningar. Tyckte han skötte sig bra faktiskt, dock ville ha  gå före med baken då och då, men der var dels för att jag drog bak skänkeln lite för långt ibland osv. men förövrigt tyckte jag det gick helt okej! 
 
En liten bild från gårdagen, bilder på grejerna kommer senare! (Byxorna är dem jag köpte)

New in - Ellen

Igår var jag på Lyckås rean med Moa lite snabbt var där drygt en timma och fick med mig 5 grejer hem! Ett par vita pikeur ridbyxor som mamma hade spanat in på morgonen när det öppnade redan, en väst från Spooks, en tjocktröja från HV Polo och två par strumpor. Allting gick på drygt 2800 kroner men om det hade varit ordninarie pris så hade det blivit upp mot 4-5 tusen. Bilder på det nya kommer när jag är hemma sen ikväll är i stallet just nu. Ska rida privatlektion för Lovisa 13:30.
 

Fails från gymmet

Efter många omtagningar för att visa vad vi gör på gymmet finns det många andra videos som vi kallar fail klipp. Här har ni några klipp från dem två senaste dagarna vi har filmat det vi gjort på gymmet! Enjoy


Skänkelvikning Dino - Ellen

Idag var det skänkelvikningar på schemat!
Började med en annan framridning mot dem andra veckorna och är väldigt nöjd med den dock blev jag inte helt "klar" med Dino men ridlärarna måste hålla sig till tiderna och så är det. Övningen var tvär och svag skänkelvikning en av dem sista gångerna på övningen blev absolut bäst då flöt det på annars kändes det lite stressat på något sätt men avslutningstraven kändes bäst. Imorgon ska jag rida en privatlektion för Lovisa på Dino då är det gas och broms som jag vill jobba på, det händer oftast att Dino tar upp skallen i avbrotten och det är det jag vill försöka träna på imorgon. Sen på söndag är det klubbdressyr och hoppas verkligen att det ska gå bra!
 
Ellen

Träning 26/9

Dagens träning: överkropp + 50 min löpband


3 bilder från gymmet idag - Moa

 

Träning

Här får ni hänga med oss på lite av dagens träningspass, vi körde även 40 minuter crosstrainer och 20 minuter cykel. Vi båda har ganska olika tekniker, men det flyter på kanon iallafall!